Головна » 2021 » Січень » 12 » педрада 2
10:36 AM
педрада 2

Педагогічна рада №2

Новонаталівського ясел – садка «Сонечко»

від 24 грудня 2020 року

Мета: поглибити знання педагогів про використання різноманітних форм      фізичної активності.

Голова: Козачок Л.О.

Секретар: Єрохіна Т.І.

Присутні: Виродова Н.Я. – муз.керівник

Спиця А.В. – вихователь

Шевченко Т.О. – вихователь

Фурса А.А. -  медична сестра

Відповідальний: Шевченко Т.О.

 

Повістка денна

  1. «Пальчикові привітання»  (відповідальний Єрохіна Т.І.)
  2. Презентація мультимедійного проекту з досвіду роботи ЗДО «Пріоритет – фізичне здоров’я вихованців»

 (Відповідальні: Шевченко Т.О.,  Виродова Н.Я.,Спиця А.В.)

  1. Підсумки тематичної перевірки з фізичного виховання.

(Відповідальний: Козачок Л.О.)

  1. Гра презентація «Тренажери власними руками»

(Відповідальний: Виродова Н.Я.)                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рішення педагогічної ради №2

  1. Під час навчання дітей у всіх вікових групах використовувати пальчикові ігри, як засіб арт – терапії.(постійно)
  2. Роботу щодо зміцнення здоров’я вихованців в умовах ДНЗ проводити під девізом «Фізкультурі - валеологічне спрямування», урізноманітнювати форми оздоровлення дошкільнят, використовуючи цікаві хвилинки – здоровинки, оздоровчий біг та ходьбу.(постійно)
  3. Задля забезпечення потреби рухової активності та зміцнення здоров’я малят проводити  системні прогулянки на свіжому повітрі. (постійно).
  4. Урізноманітнити роботу з фізичного виховання за рахунок використання педагогами тренажерів створених власними руками. (постійно).
  5. Продовжити виготовлення тренажерів власними руками (впродовж навчального року).
  6. Разом з медичною сестрою Фурсою А.А. розробити плани проведення загартовуючи вправ, піших переходів, екскурсій, використовуючи різні методики оздоровлення.
  7. Вихователям обох вікових груп поновити спортивний одяг, взуття.
  8. Клопотати перед Хрестівською сільською радою про виділення коштів для закупки спортивного інвентаря та обладнання для спортивної зали та спортивного майданчика.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Довідка

вивчення стану освітньо – виховного процесу

«Стан роботи з охорони життя, зміцнення

фізичного здоров’я вихованців по

 Новонаталівському яслах – садку «Сонечко»

загального типу Хрестівської сільської ради

Херсонської області»(до педради).

   Комісією в складі: завідувача Новонаталівським  яслами – садком «Сонечко» загального типу Хрестівської сільської ради Херсонської області Козачок Л.О., медичної сестри ясел – садка Фурси А.А. з 14 грудня по 18 грудня  2020 року проведено вивчення стану освітньо – виховного процесу «Стан роботи з охорони життя, зміцнення фізичного здоров’я вихованців по Новонаталівському яслах – садку «Сонечко» загального типу Хрестівської сільської ради  Херсонської області».

    Під час перевірки було встановлено, що вихователям обох вікових груп проводиться систематична, планомірна робота по фізичному виховання згідно Програми розвитку дітей від 2 до 7 років  «Дитина» та програми розвитку дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт » у цьому навчальному році ми працюємо за парціальною програмою М.М.Єфименка «Казкова фізкультура».

     Належна увага приділяється вихователям І молодшої групи Шевченко Т.О. та Спицею А.В. по формуванню у дітей уявлень про свій організм, різні частини тіла, діти розуміють, що необхідно виконувати фізичні вправи, загартовуватися. Вони  самостійно стежать за чистотою свого тіла, користуються серветками після їжі , знають техніку виконання рухів, прагнуть виконувати рухові дії красиво і правильно вільно ходять, бігають, стрибають, енергійно відштовхуючись обома ногами і м’яко приземляючись, виконують вправи в повзанні і лазінні.

   Вихователі цієї групи виготовили атрибути до таких рухливих ігор : «Горобчики і автомобілі», «Літаки», «Курочка чубарочка», «Зайці і вовк», «Кіт і миші», «Жабки», «Пташки в гніздечках», «Кольорові автомобілі».

     В дошкільному закладі освіти створено всі необхідні умови для фізичного розвитку вихованців є дві просторі фізичні зали, обладнані необхідним фізичним інвентарем та обладнанням, є спортивна форма.

    Значну роботу проведено вихователями середньої і старшої підгруп Єрохіною Т.І., Спицею А.В. Діти додержуються норм особистої , культури поведінки за столом, розуміють необхідність загартовування, із задоволенням беруть  участь у загартовуючи процедурах. Діти стежать за положенням свого тіла під час виконання різноманітних вправ; уміють ходити з вільними, природними рухами рук; тримаючись прямо бігають легко, ритмічно, володіють різними видами ходьби та бігу; впевнено стрибають, лазять по гімнастичній стінці, вміють ловити м’яч кистями рук, додержуються певних інтервалів під час руху в різних шикуваннях, добре орієнтуються в просторі.

    Всі вихователі у своїй роботі використовують багато рухливих ігор, фізкультхвилинок під час занять, організовують загальні ігри , спортивні естафети, змагання. Велику увагу приділяють індивідуальному підходу до дітей з особливим здоров’ям.

     Варто відмітити роботу цих вихователів у старшій підгрупі, які навчають дітей правил безпечного загартування організму повітрям, водою, сонцем, закріплюють вміння дотримуватись норм особистої гігієни, режиму харчування.

       Діти володіють навичками основних рухів, прагнуть до легкості в ходьбі та бігові, бігають з різною швидкістю, поєднують біг з подоланням перешкод; стрибають у довжину з розбігу та місця; уміють підкидати та ловити м’яч; лазять по гімнастичній стінці різними способами; успішно пролазять в обруч прямо,лівим та правим боком; підлізають під дугу; перелазять через колоду; із задоволенням приймають участь у спортивних змаганнях, естафетах.

      Вихователі старшої групи привчають дошкільників самостійно організовувати самостійні ігри та фізичні вправи на прогулянках.

     Вихователі всіх вікових груп велику увагу приділяють профілактиці плоскостопості, сколіозу. В закладі щоденно організовуються прогулянки, проводяться ранкова гімнастика, фізкультурні комплекси, піші переходи, екскурсії.

 

   Але поряд з позитивним є ряд недоліків:

  • вимагає вдосконалення контроль за проведенням загартовуючи вправ, піших переходів, екскурсій;
  • потребує  поновлення спортивний одяг, взуття (чешки).
  • через відсутність фінансування не проводиться капітальний ремонт спортивного майданчика на ділянці дошкільного закладу.

З метою усунення недоліків пропонується:

  1. Разом з медичною сестрою Фурсою А.А. розробити план проведення загартовуючих вправ, піших переходів, екскурсій, використовуючи різні методики оздоровлення.
  2. Вихователям обох вікових груп поновити спортивний одяг, взуття.
  3. Клопотати перед Хрестівською сільською радою про виділення коштів для закупки спортивного інвентаря та обладнання для спортивної зали та спортивного майданчика.

    Робота з охорони життя, зміцнення фізичного здоров’я вихованців проводиться на належному рівні.

 

 

 

18.12.2020 р.               завідувач яслами – садком:               Л.О.Козачок           

                                   Медична сестра:                                 А.А.Фурса

 

Переглядів: 87 | Додав: sonecko-sad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar